Ondernemersduo neemt gespecialiseerde kunststofverwerker M-Plastics uit Oldenzaal over

M-plastics is gespecialiseerd in het vervaardigen van thermovorm- en spuitgietproducten. Het bedrijf is vooral sterk in de tuinbouwsector.

De ondernemer Martin Kuipers heeft in 2009 het bedrijf Reggeplast, dat in financiële moeilijkheden zat, overgenomen. De heer Kuipers was met zijn matrijzenmakerij Maku products B.V. al actief in de kunststofsector. Hij heeft in de jaren erna het bedrijf verhuisd naar een groter en moderner bedrijfspand in Oldenzaal en de naam gewijzigd in M-Plastics.

Van een bedrijf dat zich met name richtte op de productie voor andere kunststofverwerkers is het volledig getransformeerd naar een bedrijf met innovatieve in eigen beheer ontwikkelde kunststof producten voor diverse sectoren. De variatie in producten is groot: van kunststof verpakkingen in de tuinbouwsector tot kunststof onderdelen ten behoeve van transportbanden voor productiebedrijven.

De onderneming heeft inmiddels een gewaardeerde klantenkring door heel Europa en wil dit de komende jaren verder uitbreiden, waarbij het zich richt op innovatieve producten die perfect aansluiten op de verdere automatisering bij haar klanten.

 

Wens:

Martin Kuipers heeft meerdere ondernemingen en heeft zich daar altijd volledig voor ingezet met gezonde, groeiende bedrijven als resultaat. Hij heeft de wens om zijn zakelijke activiteiten gedeeltelijk af te bouwen zodat hij meer tijd voor zijn privé leven heeft en meer tijd met zijn gezin kan doorbrengen.

Rol Marktlink:

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft namens M-Plastics de transactie begeleid van de onderhandelingen tot en met overdracht bij de notaris.

Fredrik Jonker van Marktlink: “In een verkoopproces waarbij zich tientallen partijen melden gaat het om meer dan alleen het hoogste bod. Het gaat er ook om hoe de koper in staat is de toekomstige groei vorm te geven door inbreng van kennis, kunde en netwerk. Dit, gecombineerd met een goede klik, gaf de doorslag bij de keuze voor deze ondernemers”

Resultaat:

De kopers zijn succesvol geweest als ondernemer in diverse sectoren. Vanaf het eerste contact zijn we snel en open de gesprekken in gegaan. De persoonlijke klik met Martin, maar ook met de huidige bedrijfsleider hebben geleid tot het akkoord voor de overname van M-Plastics.

Quote:

Martin: “Het was voor mij de eerste keer dat ik een bedrijf of deze manier heb verkocht. Ik heb de samenwerking met Marktlink als zeer prettig ervaren en heb gemerkt dat Marktlink zich sterk maakt voor het belang van hun klanten. Zelfs als dit niet direct in hun eigen voordeel is.”