Oud-Holcim manager Jaap van de Laar participeert in M. ter Halle bv

Na een groeifase van het bedrijf gedurende de afgelopen jaren heeft eigenaar Marcel ter Halle in Jaap van de Laar een partij gevonden die het bedrijf samen met hem naar de volgende fase kan brengen.


Klant

M. ter Halle bv, opgericht in 1989, is een groothandel gespecialiseerd in het op grote schaal leveren van handgeschilderde olieverfschilderijen, spiegels, in-/outdoor canvas, ingelijste prenten en sculpturen. Ter Halle is internationaal actief en belevert onder meer tuincentra, woonwinkels, meubelzaken en home-deco speciaalzaken. M. ter Halle bv kenmerkt zich door diepgaand inzicht in de kwaliteits- en ontwerpaspecten van schilderijen en weet dit te vertalen in een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De onderneming assembleert deels nog zelf de lijsten voor de spiegels en schilderijen op haar bedrijfslocatie in Nijverdal.

Wens

Marcel ter Halle heeft de afgelopen 25 jaar van M. ter Halle bv een goed georganiseerd bedrijf gemaakt. Omdat hij de zaken zo veel mogelijk zelf wilde organiseren, kwam hij er achter dat hem dit belemmerde een volgende groeifase in te gaan. Om die reden heeft hij samen met Marktlink gezocht naar een participant met ondernemersbloed en goede drive. De partij moest tevens beschikken over relevante, commerciële en directie-ervaring om samen het bedrijf verder uit te bouwen.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heer Ter Halle begeleid bij het gehele verkoopproces. Hieronder vielen onder andere het opstellen van een informatiememorandum en een waardebepaling, het zoeken van geschikte kandidaten, het voeren van de onderhandelingen en het begeleiden van de juridische afronding.

Resultaat

De ideale participant werd gevonden in Jaap van de Laar. Hij heeft ruim 25 jaar gewerkt in de betonwarenindustrie bij het Zwitserse Holcim. Hij heeft ervaring opgedaan in verschillende rollen binnen het bedrijf, met zijn ervaringen als logistiek manager en commercieel manager kent hij de klappen van de zweep. Hij is onder meer 10 jaar verantwoordelijk geweest voor de commercie bij grote Europese retailketens.

Met de kennis en ervaring van Jaap heeft Marcel de juiste match gevonden om samen de beoogde doelen te realiseren en is het bedrijf in staat om een verdere groeifase door te maken.

Quote

Marcel ter Halle: “Geweldig stuk begeleiding van Marktlink; erg meedenkend en duidelijk. Ze hielden ons scherp, hebben verstand van zaken en een geweldige manier van communiceren. Ze stonden dag en nacht voor ons klaar en daar zijn we hen dankbaar voor." Jaap van de Laar: “Een boeiende loopbaan als manager in de betonwarenindustrie heb ik afgesloten. Na de periode 1990-2007 van sterke groei, sloten de doelstellingen van de aandeelhouder niet meer aan bij mijn persoonlijke ambities kansen te benutten in een dynamische organisatie en markt. Dit is voor mij de basis geweest om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging, waarbij keuzes en beslissingen onafhankelijk genomen kunnen worden. De participatie in MtH bv is voor mij een invulling van de ambitie een groothandelsbedrijf met groeipotentie te managen en voorwaarden te scheppen voor een volgende fase. In samenwerking met Marcel en zijn bewezen product- en marktkennis en de kansen in de markt, is er een stevige basis voor verdere groei van MtH bv en een kansrijke toekomst.