Overname Azimuth Geodetic B.V. door FACTO GEO biedt landelijke dienstverlening

Het onafhankelijke geodetisch ingenieursbureau FACTO GEO en branchegenoot Azimuth Geodetic B.V. c.s. bundelen de krachten.

Klant

FACTO GEO (Facto) is een geodetisch ingenieursbureau dat opereert vanuit 6 locaties (Deventer, Bunschoten, Sliedrecht, Drachten, Haarlem en Posterholt) die zorgen voor een landelijke dekking. Bij het bedrijf werkt een enthousiast team van ruim 150 gespecialiseerde en goede geschoolde landmeetkundig medewerkers aan het inwinnen, bewerken en presenteren van geo-informatie.

Wens

Facto streeft ernaar om haar positie als betrouwbare kwaliteitsleverancier van geodetische diensten verder versterken en complete landelijke dekking aan te bieden.

Rol van Marktlink

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft namens Fred Janssen de transactie begeleid van de onderhandelingen tot en met overdracht bij de notaris. Tom Beltman van Marktlink: “Het is bijzonder om te zien dat Fred echt gelooft in vakmanschap en volledige klantbediening en dit probeert te versterken door het bundelen en uitbouwen van een groep gespecialiseerde bedrijven en professionals. Ook de overname van Azimuth is hier weer een perfect voorbeeld van. Daarnaast is het uitgangspunt van Fred om altijd vanuit wederzijds respect afspraken te maken en samen te werken. Dat heeft een zeer duurzame werking.”

Resultaat

Met eerdere overnames van HFEMetrio eind 2014 en Geomij begin 2015, ook voltrokken onder de auspiciën van Marktlink, breidde FACTO GEO haar landelijke dekking in respectievelijk West- en Zuid-Nederland uit. Met de overname van Azimuth is nu ook de noordelijke helft van Nederland nog beter gedekt.

Quote

Fred Janssen: “In onze niche markt weegt vakmanschap zeer zwaar. Onze langetermijnstrategie is om door bundeling van vakmanschap en landelijke dekking de veelal landelijk opererende klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Deze overname gaat hier in het geo-vakgebied voor zorgen.”