Overname EP’92 Uitzendburo door ABR Groep

Marktlink Fusies & Overnames B.V. heeft de heer Robert Aalbers van ABR Groep B.V. begeleid bij de volledige overname van EP’92 Uitzendburo B.V.

Klant

De ABR Groep verenigt gespecialiseerde uitzendbedrijven in diverse markten en segmenten. Onder de ABR Groep vallen onder andere ABR Uitzendservices B.V en ABR Infra Services B.V. Elk label heeft een eigen focus en een eigen specialiteit die perfect aansluit op de behoeftes van haar afnemers. De onderneming heeft vestigingen in de regio Den Haag en Rotterdam.

Wens

De omzet van de ABR Groep verdubbelde de afgelopen jaren naar circa € 5 miljoen, met een gezonde winstgevendheid. Ondanks deze goede cijfers wilde de heer Aalbers binnen een jaar naar een structureel omzetniveau van € 10 miljoen. Naast autonome groei moest dit worden behaald middels één of twee overnames van andere uitzendorganisaties.

Na overname zouden interne processen worden geïntegreerd met de eigen onderneming. De over te nemen uitzendorganisatie moet qua klanten niet kannibaliseren en qua ligging matchen met de vestigingen van ABR Groep.

Rol van Marktlink

Marktlink Fusies & Overnames B.V. heeft namens de heer Aalbers het volledige traject begeleid, van oriëntatie en onderhandeling tot aan de financieringsaanvraag en afronding bij de notaris.

Resultaat

Na gesprekken met diverse partijen bleek EP’92 van oprichter en eigenaar René Stevelink de ideale overnamekandidaat te zijn voor ABR Groep. EP’92 richt zich vooral op het beschikbaar stellen van administratief, secretarieel, commercieel, technisch en financieel personeel vanaf MBO tot aan academisch niveau. Het bedrijf heeft de potentie om zich hierin verder te specialiseren tot hoogwaardige nichespeler. Daarnaast zijn er concrete kansen op gebied van digitalisering, social media en backoffice optimalisatie.