Overname Holland House Fashion

Holland House Fashion, een toonaangevend confectiebedrijf in betaalbare dames- en kindermode, is overgenomen door Joost Veldman.

Klant

Joost Veldman

Wens

Joost zijn roots en passie liggen in de confectie; na jaren sales- en managementfuncties te hebben bekleed bij corporates in diverse sectoren was het tijd om zijn passie samen te brengen met de wens van ondernemerschap middels overname van een confectiebedrijf

Rol van Marktlink

Begeleiden van het totale acquisitieproces, waaronder het opstellen van het zoekprofiel, zoeken en benaderen van partijen, transactiestructurering, overnamefinanciering, werkkapitaal(her)financiering en de overnameovereenkomsten.

Resultaat

Per 1 juli 2010 is Holland House Fashion overgenomen door Joost Veldman. Holland House Fashion bestaat 12 jaar en houdt zich sinds haar oprichting door Frits van Rees Vellinga bezig met het ontwerpen, produceren en verkopen van dames- en kindermode. De dagelijkse leiding van de onderneming komt in handen van Veldman. Van Rees Vellinga blijft voorlopig actief voor de onderneming, zij het meer op de achtergrond.

Holland House Fashion, houdt zich sinds haar oprichting in 1998 bezig met het ontwerpen, produceren en verkopen van dames- en kindermode. Afnemers van Holland House Fashion zijn met name grootwinkelbedrijven, groothandels en warenhuizen in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Spanje. In haar 12-jarig bestaan is de onderneming uitgegroeid tot een internationaal toonaangevende speler in het discountsegment. De onderneming onderscheidt zich in eigentijdse styling en biedt een uitgebreid serviceapparaat. Daarnaast is Holland House Fashion sterk in het waarborgen van kwaliteit en control van de logistieke keten. Holland House Fashion brengt zowel eigen collecties uit als collecties in opdracht van klanten.

Quote

Marktlink geeft een nuchtere en praktische invulling aan het overnameproces. Ze houden de regie strak maar bovenal zorgen ze ervoor dat je als potentiële koper realistisch naar de mogelijkheden blijft kijken.