Praktijkvoorbeeld | Verkoop

Overname door Midwich biedt Van Domburg Groep groeiperspectief

Het Britse bedrijf Midwich Group PLC heeft in september een meerderheidsbelang in Van Domburg Groep uit Ridderkerk genomen. Deze Europese marktleider is voor Van Domburg de ideale partner gebleken om internationaal te groeien. Marktlink stond de distributeur van audiovisuele apparatuur bij in de onderhandeling.

Toetreding tot de Benelux was voor Midwich reden om Ed van Domburg en Rick ter Wee, eigenaren van Van Domburg Groep, te benaderen. De Britten hebben deze markt immers aangemerkt als ‘belangrijk’ in de internationale groeiambitie. Logisch dus dat het oog viel op de Nederlandse marktleider: Van Domburg. “We passen perfect in het plaatje”, verklaart Rick ter Wee de interesse van de branchegenoot. “Tegelijkertijd is deze fusie voor ons een fantastische kans om de volgende stap te zetten. In de eerste bespreking werd al duidelijk dat het de noodzakelijke synergievoordelen met zich meebrengt, zodat ook wij over onze eigen grenzen kunnen kijken.”

Van Domburg Groep bestaat uit Van Domburg Partners, Van Domburg Transport en Dutch Light Pro. De distribiteur van professionele displays biedt audiovisuele oplossingen geschikt voor narrow casting, video wall-op-stellingen en digitale informatievoorziening.

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Van Domburg Groep

Koop/verkoop: Verkoop

Dezelfde ervaring

Voor de onderhandeling met de Britse branchegenoot schakelde de audiovisuele distributeur de specialisten van Marktlink in. Ter Wee legt uit: “Midwich heeft ruime ervaring in het verwerven van lokale bedrijven. Voor ons was het dus van belang om een partij te vinden die dezelfde ervaring heeft. Internationale overnames zijn Marktlink niet vreemd. Bovendien bezitten de specialisten dezelfde ondernemende mentaliteit als wij; iets dat wij graag terugzien bij onze zakelijke relaties.”

Groeiambitie continueren

Marktlink is het gehele traject een belangrijke schakel geweest, vertelt Ter Wee. “Omdat we na deze transactie gaan samenwerken met Midwich, is het prettig dat een derde partij de onderhandelingen en communicatie op zich heeft genomen. Daardoor zijn emotie en ratio niet in conflict geraakt, wat tot een valse start zou leiden. Met onze sterke lokale positie en de steun van de Midwich Group zijn we nu in staat onze groeiambitie te realiseren en onze activiteiten verder te ontwikkelen in de Benelux-markt.”

Van Domburg Groep

Kolenbranderstraat 10

https://vandomburg.nu

Ridderkerk

0180 745888

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: