Participatie Acato B.V. Startup mentaliteit meets corporate ervaring!

Marktlink Fusies & Overnames B.V. heeft Gijs van den Boom en Lodewijk van der Meer van Acato B.V. begeleid bij de volgende stap van het fullservicebureau met de toetreding van Valentijn de Jong als aandeelhouder en bestuurder.

Klant

Acato B.V. is een fullservice internetbureau gericht op het bedenken en realiseren van online experiences. Acato zet met inmiddels 25 medewerkers online oplossingen neer die effectief zijn en die je met plezier gebruikt. Klanten van Acato zijn zowel MKB-ondernemingen als ook multinationals.

Wens

Na 15 jaar gestaag te zijn gegroeid diende zich voor internetbureau Acato een volgende ambitie aan.  Een grote stap in een nieuwe richting. Reden voor oprichters Gijs van den Boom en Lodewijk van der Meer om op zoek te gaan naar versterking van het management en op aandeelhoudersniveau. Continuïteit en match met cultuur van Acato stonden voorop in de zoektocht.

Rol van Marktlink

Marktlink Fusies & Overnames B.V. heeft namens Gijs en Lodewijk het volledige traject begeleid, van oriëntatie, kennismaking en onderhandeling tot aan de juridische ondersteuning en afronding bij de notaris.

Resultaat

In de nieuwe situatie is Valentijn grootaandeelhouder geworden en is hij operationeel eindverantwoordelijk. Gijs en Lodewijk richten zich op de inhoudelijke ontwikkeling en nieuwe business modellen. De ambitie is om organisch te groeien en snel de stap naar 40 à 50 medewerkers te maken, voor een belangrijk deel op de tweede vestiging in Utrecht. Tevens zet Acato de lijn door om een online partner van haar opdrachtgevers te zijn, waarbij gestreefd wordt naar een lange termijn partnership.

Quote

“Marktlink heeft ons goed geholpen, ze waren alert tijdens het hele proces, ook op de onvermijdelijke taaie momenten. Naast het vinden van de juiste match konden ze ook een goede bemiddelende rol aannemen, zodat bij het onderhandelen schade werd voorkomen. Marktlink heeft een leuke, scherpe kijk op fusies en de markt in het algemeen, in elk geval goed om eens met ze te praten.”