Payroll Select verkoopt minderheidsbelang aan ABN Amro participaties

Payroll Select is gespecialiseerd in payrolldiensten voor werkgevers en arbeidsmarktintermediairs. Zij werkt voor een toenemend aantal opdrachtgevers door heel Nederland, variërend van klein MKB tot grote ondernemingen. ABN Amro participaties is een participatiemaatschappij die deelneemt in middelgrote bedrijven met een bewezen trackrecord en groeipotentieel.

Klant

Payroll Select is één van de grootste payrollbedrijven in Nederland en biedt een uitgebreid pakket aan HR-diensten gericht op het ontzorgen van organisaties, ondernemers en intermediairs. Payroll Select is voor ruim 350 opdrachtgevers actief in heel Nederland en in verschillende branches zoals callcenters, onderwijs, horeca en de intermediaire markt. Het bedrijf is gevestigd in Zutphen en daar werkt een team van meer dan 70 medewerkers.

Wens

Na een aantal jaren van forse ïnvesteingen in de automatisering van de organisatie, waarin de  Payrollmarkt steeds verder consolideerde is nu voor Payroll Select het juiste moment om naast de forse autonome groei die de organisatie realiseert tevens te groeien middels een buy-and-build traject. In 2014 zijn de activiteiten van Zember, Fair-flex en Meesterhulp in Zutphen ondergebracht. Met het aantrekken van ABN Amro Participaties heeft Payroll Select zowel een kapitaalkrachtige partij als een strategische sparringpartner aan boord gehaald waarmee men gezamenlijk optimaal kan profiteren van de consolidatieslag in de Payrollmarkt.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft het volledige traject begeleid, van oriëntatie tot aan afronding bij de notaris. Daarbij had Marktlink een actieve rol in het opstellen van het informatiememorandum, het benaderen van private equity partijen en het voeren van onderhandelingen. Ook het opstellen van de juridische documentatie is door Marktlink gerealiseerd.

Resultaat

ABN Amro participaties heeft een minderheid van de aandelen overgenomen waarmee de onderneming een solide platform heeft gecreëerd om verdere groei middels acquisities te faciliteren.

Quote

“Het professionele advies en de begeleiding van Marktlink stelt ons in staat om onze ambitieuze buy-and-build strategie de komende jaren krachtig vorm te geven.”