Pompenbedrijf Luitec opgenomen in ondernemersfamilie Sellon

Marktlink Fusies & Overnames B.V. heeft Wim van Steenis van Sellon B.V. begeleid bij de aankoop van Luitec.

Klant

Sellon B.V. is een servicespecialist in voornamelijk afdichtingen maar ook in pompen en schotelveertechniek. Vanuit de vestiging in Moerdijk zijn circa 15 fte dagelijks bezig voor ondernemingen in hoofdzakelijk de proces- en foodindustrie. Het bedrijf vertegenwoordigt circa 10 internationale topmerken, waarbij relaties al teruggaan tot de jaren zeventig.

Wens

Klanten van Sellon bevinden zich in de regio Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen, echter werden de kansen in de regio Rotterdam nog niet volledig benut. Mede daarom werd gericht gezocht naar een speler uit de Randstad zodat de geografische dekking direct werd verbeterd.

Omdat service hoog in het vaandel staat bij Sellon, werd niet sec gezocht naar een technische groothandel, maar moest service,  onderhoud en revisie een belangrijke poot zijn van de over te nemen organisatie.

Rol van Marktlink

Marktlink Fusies & Overnames B.V. heeft namens Wim van Steenis het volledige traject begeleid, van oriëntatie, kennismaking en onderhandeling  tot aan de bankfinanciering, juridische ondersteuning en afronding bij de notaris.

Resultaat

De heer Wim van Steenis heeft samen met zijn broer Karel 100% van de aandelen van Luitec B.V. overgenomen van verkoper Aad Luiten. Door de overname heeft Sellon niet alleen zijn spreiding geografisch vergroot, maar heeft het ook direct toegang tot nieuwe markten (maritieme sector) en producten. Tevens kan Luitec omgekeerd profiteren van de aanwezige kennis en kunde bij Sellon.

Quote

“De voortvarende aanpak van Marktlink leidde tot een mooie deal tussen Sellon en Luitec. Wij kijken terug op een succesvol traject.”