Pool Trading B.V. overgenomen door Erik Boomsma

Het Sliedrechtse Pool Trading, een groothandel in voornamelijk tweedehands dieselmotoren, keerkoppelingen en generatorsets, is overgenomen door de heer Erik Boomsma en het MKB Fonds.

Klant

Pool Trading is een technische groothandel in voornamelijk tweedehands dieselmotoren, generatorsets, onderdelen van dieselmotoren en keerkoppelingen. Het bedrijf, opgericht in 1994, is wereldwijd actief in hoofdzakelijk de industriële en maritieme sector. Daar waar inkoop vooral op Europees niveau plaatsvindt, zijn de klanten wereldwijd te vinden in landen als China, Chili en Egypte.

Wens

Omwille van de leeftijd van één van de operationele aandeelhouders werd besloten tot de verkoop van Pool Trading B.V.. Uiteindelijk is een constructie bedacht waarbij één van de oprichters nog als minderheidsaandeelhouder betrokken blijft. Het merendeel van de aandelen komt in handen van de nieuwe eigenaren.

Rol van Marktlink

Marktlink begeleidde de aandeelhouders van Pool Trading bij het verkooptraject, van het opzetten van de dealstructuur en de onderhandelingen tot de juridische begeleiding.

Resultaat

Erik Boomsma heeft samen met MKB Fonds de aandelen in Pool Trading B.V. overgenomen. De dagelijkse leiding van Pool Trading komt hiermee mede in Eriks handen. Twee van de vijf voormalig aandeelhouders (waarvan een als minderheidsaandeelhouder) zullen de komende tijd betrokken blijven bij het bedrijf.

Quote

“Marktlink, een professionele gedreven partner, die op een efficiënte, volhardende manier de transactie pragmatisch en resultaatgericht tot een optimaal einde brengt.”