Proproms Beheer B.V.

Marktlink begeleidde de heer Postma met de verkoop van zijn werkmaatschappijen Utilitec B.V., Utilitec International B.V. en Utilitec BVBA aan de beursgenoteerde GSH Group.


Klant

Proproms Beheer B.V., houdstermaatschappij van Utilitec B.V., Utilitec International B.V. en Utilitec BVBA.

Wens

Utilitec B.V. (www.utilitec.nl) is een multidisciplinair installatiebedrijf dat zich richt op installatieprojecten van zowel E- als W- installaties ten behoeve van de utiliteitsbouw, datacenters en communicatieproviders. Utilitec neemt hierbij de rol in van ‘total installation integrator’. Utilitec neemt de totale installatiewerkzaamheden als ‘hoofd contractor’ aan en besteedt waar nodig specifieke disciplines uit aan onderaannemers.

De heer Postma heeft Utilitec B.V. in 2001 opgericht en uitgebouwd tot de huidige organisatie. Mede in verband met zijn leeftijd bestond bij de heer Postma de wens een stap terug te doen. Hierop heeft hij besloten zijn onderneming Utilitec B.V. en de Belgische nevenvestiging Utilitec BVBA te willen verkopen.

Rol van Marktlink

Marktlink was betrokken als adviseur van de verkoper. De rol van Marktlink was inhoudelijk (opstellen informatiememorandum, waardebepaling, onderhandelen, opstellen contracten), bemiddelend (bij elkaar brengen van potentiële kopers bij de verkoper) en begeleidend (due diligence, notaris).

Resultaat

Na een voorspoedig verkooptraject is het bedrijf in juli 2008 verkocht aan GSH Europe B.V. (www.hall.com). GSH Europe is onderdeel van het aan de London stock exchange genoteerde GSH Group dat gespecialiseerd is op het gebied van technisch beheer, onderhoud en facilities management services. Door de overname van Utilitec zet GSH een volgende stap in haar groei op het Europese vaste land.

Quote

“Marktlink heeft mij goed begeleid. Ik ben tevreden. Het was een soort gestuurde zorgzaamheid. Er waren momenten in het proces dat ik beslissingen moest nemen en daar werd ik steeds bijtijds op een dwingende, maar wel plezierige manier aan herinnerd. Ze hadden begrip voor het feit dat het verkopen van je bedrijf wat met je doet.”