Remco Vos neemt Transportbedrijf Van Vliet uit IJsselstein over

Op 18 juli jongstleden heeft transportondernemer Remco Vos, eigenaar van De Klok Logistics en Vortex Logistics, Transportbedrijf Van Vliet overgenomen. De bedrijfsactiviteiten van deze bedrijven sluiten goed op elkaar aan.

Transportbedrijf Van Vliet, opgericht in 1957 door de familie Van Vliet, is binnen de Benelux specialist in fijnmazige 24-uursdistributie voor onder andere Doe Het Zelfzaken, tuincentra en de reinigingsproductenbranche. Er zijn veel synergiemogelijkheden tussen de bedrijven van Vos op het gebied van klanten en groupage-activiteiten in Europa. Voor het logistieke netwerk van de bedrijven is een locatie in Midden-Nederland een mooie aanvulling. De naam en de locatie van Van Vliet zullen behouden blijven.

Remco Vos kocht alle aandelen van de eigenaar Ronald van Vliet, die op zoek was naar een koper. Vos: “Deze overname is de eerste stap in de buy-and-buildstrategie die ik samen met Marktlink heb opgezet.

Wens

De komende jaren ben ik van plan deze groeistrategie door te zetten en de groep verder uit te breiden”. Met de overname van Van Vliet bouwt hij zijn ondernemingen uit tot ruim 500 medewerkers met circa 300 trucks. Door efficiency aan de achterzijde, op het gebied van ICT en inkoop, hoopt Vos nog een slag te kunnen maken. De jaaromzet van de bedrijven is 60 miljoen euro.