Praktijkvoorbeeld | Koop

Remco Vos neemt Transportbedrijf Van Vliet uit IJsselstein over

Op 18 juli jongstleden heeft transportondernemer Remco Vos, eigenaar van De Klok Logistics en Vortex Logistics, Transportbedrijf Van Vliet overgenomen. De bedrijfsactiviteiten van deze bedrijven sluiten goed op elkaar aan.

Transportbedrijf Van Vliet, opgericht in 1957 door de familie Van Vliet, is binnen de Benelux specialist in fijnmazige 24-uursdistributie voor onder andere Doe Het Zelfzaken, tuincentra en de reinigingsproductenbranche. Er zijn veel synergiemogelijkheden tussen de bedrijven van Vos op het gebied van klanten en groupage-activiteiten in Europa. Voor het logistieke netwerk van de bedrijven is een locatie in Midden-Nederland een mooie aanvulling. De naam en de locatie van Van Vliet zullen behouden blijven.

Remco Vos kocht alle aandelen van de eigenaar Ronald van Vliet, die op zoek was naar een koper. Vos: “Deze overname is de eerste stap in de buy-and-buildstrategie die ik samen met Marktlink heb opgezet.

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Transportbedrijf Van Vliet

Branche: Transport

Koop/verkoop: Koop

Wens

De komende jaren ben ik van plan deze groeistrategie door te zetten en de groep verder uit te breiden”. Met de overname van Van Vliet bouwt hij zijn ondernemingen uit tot ruim 500 medewerkers met circa 300 trucks. Door efficiency aan de achterzijde, op het gebied van ICT en inkoop, hoopt Vos nog een slag te kunnen maken. De jaaromzet van de bedrijven is 60 miljoen euro.

 

Remco Vos neemt Transportbedrijf Van Vliet uit IJsselstein over
Remco Vos neemt Transportbedrijf Van Vliet uit IJsselstein over

Transportbedrijf Van Vliet

Kamerlingh Onneslaan 22

https://www.vanvliettransport.nl

3401 MZ IJsselstein

030 295 0160

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: