Run2Day verkocht aan de heer Braggaar

Namens Run2Day Holding zijn Run2Day Retail B.V. en Run2Day Franchise B.V. verkocht aan de heer Ewout Braggaar.

Klant

Run2day is met 23 filialen de grootste en meest toonaangevende speciaalzaak op het gebied van running in Nederland.

In 1996 heeft Henry Dullink de eerste Run2Day winkel in Utrecht geopend. Run2Day is opgericht vanuit de filosofie dat naast een assortiment van hoogwaardige producten advies over alles wat met running te maken heeft essentieel is. Run2Day richt zich op iedereen die wil hardlopen, van beginners tot ervaren marathonlopers. In Nederland betreft dit ruim 4 miljoen mensen. Run2Day geeft advies over de juiste schoenen, hardloopclinics en hulp bij het opstellen van trainingsschema’s. Daarnaast is er de mogelijkheid om in de winkels fysiotherapeuten te raadplegen voor blessureadvies. In de afgelopen jaren is Run2Day onder leiding van Henry Dullink en zijn partner Joyce van den Bergh uitgegroeid tot de grootste en toonaangevende keten van hardloopspeciaalzaken in Nederland.

Wens

Na ruim 20 jaar actief te zijn geweest in de branche, was Henry Dullink toe aan een nieuwe uitdaging. Ook was het een sterke wens van Henry om Run2day in de huidige vorm een verdere groei te laten realiseren. Hiertoe is gezocht naar een geschikte opvolger welke uiteindelijk gevonden is in de persoon van Ewout Braggaar.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft het gehele traject begeleid. Het opstellen van een informatiememorandum en een waardebepaling, het zoeken naar geschikte kopers, het voeren van de onderhandelingen, het opstellen van de contracten en het begeleiden van de juridische afronding.

Resultaat

Run2Day is verkocht aan Ewout Braggaar. Volgens Dullink is Braggaar de ideale opvolger vanwege zijn ervaring in de financiële sector, kennis van ondernemerschap én als fanatiek sporter.

“Run2Day is een stabiele, vooruitstrevende organisatie, die nog enorm veel kansen heeft om verder door te groeien’, zegt de kersverse directeur groot-aandeelhouder Braggaar. “Het einde is nog niet bereikt. Ik zie er naar uit om de huidige marktpositie nog verder uit te bouwen en te versterken.
De heer Dullink en mevrouw Van den Bergh zullen als adviseur bij Run2Day betrokken blijven.

Quote

Na een mislukte poging om zelf ons bedrijf te verkopen, besloten wij dat het tijd was om dit proces aan de professionals over te laten. Een hele verstandige keuze! Het is weliswaar even schrikken van de prijs, maar dan krijg je ook echt wat. Want wat een hoop werk werd ons uit handen genomen, van het selecteren van een heleboel kandidaten tot het opstellen van allerlei documenten tot het daadwerkelijk voeren van de onderhandelingen met de uiteindelijke koper. Het team dat ons begeleidde, was perfect op elkaar afgestemd. Wij kijken dan ook als een tevreden klant terug op een succesvol verkoopproces.