directeur advisor

Praktijkvoorbeeld | Verkoop

Samenwerking MKB Fonds en Advisor ICT Solutions

MKB Fonds uit Amsterdam participeert in ICT-specialist Advisor ICT Solutions (‘Advisor’) uit Mijdrecht. Advisor gaat samenwerken met de Futureproof Group. Futureproof Group, tevens onderdeel van MKB Fonds, brengt ICT-dienstverleners samen waardoor zij kunnen profiteren van schaalvoordelen en kennisdeling.

Advisor uit Mijdrecht is een ICT-dienstverlener die sinds 1985 haar klanten proactief en 24/7 ondersteunt bij het realiseren van ICT-oplossingen. Het is een uitdaging voor MKB-bedrijven om toekomstgericht ICT in te zetten om te kunnen blijven groeien en optimaliseren. Advisor ondersteunt ondernemingen hierin en vertaalt technologische ontwikkelingen in oplossingen voor bedrijven zodat er snel ingespeeld kan worden op continue veranderingen in de markt en bedrijven toekomstbestendig blijven. Advisor bedient MKB-ondernemingen met veelal tijd kritische processen en/of een structuur met meer dan één vestiging. De organisatie levert diensten op het gebied van netwerkinfrastructuur, telefonie, monitoring, hosting en werkplekbeheer.

MKB Fonds heeft  een meerderheidsbelang genomen in Advisor ICT Solutions nadat zij eerder ook participeerde in Joheco Automatisering uit Hillegom en De Computerwacht uit Bodegraven, sectorgenoten van Advisor welke een samenwerking zijn aangegaan onder de ‘Futureproof Group’. MKB Fonds kwam in aanraking met Advisor door Marktlink Fusies & Overnames.

Reden koop

“Met MKB Fonds zijn wij beter in staat om de door ons gewenste schaalvergroting en verdere professionalisering te realiseren. Naast een autonome groei wordt ook een groei door ‘buy and build’ mogelijk. Huidige en nieuwe klanten profiteren hier van.”, aldus Eric van ’t Boveneind, de huidige algemeen directeur van Advisor.

Rol Marktlink

Marktlink heeft Advisor vanaf  begin tot eind begeleid in het verkoopproces. “Wij werden door Advisor-oprichter en voormalig directeur Ab Haveman ingeschakeld om de meest geschikte koper te vinden voor Advisor. Wij waren op de hoogte van de groeiambities van MKB Fonds in deze specifieke sector. Ondanks dat er ook interesse was vanuit andere potentiële kopers, was de keuze voor MKB Fonds snel gemaakt; door een samenwerking tussen de Futureproof Group en Advisor kunnen de partijen profiteren van elkaars sterke punten, schaalvoordelen en kennisdeling.”, aldus Niek Derks van Marktlink.

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Advisor ICT Solutions

Koop/verkoop: Verkoop

Resultaat en toekomst klant

MKB Fonds heeft een meerderheidsbelang in deze succesvolle ICT-organisatie. Ook Haveman, en Van ’t Boveneind, zijn financieel betrokken in de nieuwe samenstelling. Momenteel is er nog een verwevenheid tussen de ICT-organisatie en Advisor Software Solutions die zich onder andere specialiseert in software voor de sierteeltbranche. Van ’t Boveneind zal deze software tak komende tijd verder afsplitsen zodat beide bedrijven op korte termijn volledig zelfstandig, ieder in hun eigen markt, kunnen opereren.

 

Advisor ICT Solutions

Rendementsweg 12C

https://www.advisor.nl

3641 SK Mijdrecht

0297-288873

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: