Sitmae Reach Services verkocht aan Duitse Strateeg

Marktlink heeft grootaandeelhouder Paul Verspoor ondersteund bij de internationale verkoop van zijn onderneming Sitmae Reach Services.


Klant

Sitmae is actief als dienstverlener in de chemische industrie. Sitmae is een zogenaamde REACH Only Representative. REACH is een 900 pagina’s tellende Europese verordening over de productie van en handel in chemicaliën. Een van de uitgangspunten van deze verordening is de registratieplicht voor chemicaliën die naar Europa worden geïmporteerd. Sitmae neemt de verantwoordelijkheden over die de Europese afnemers naar hun klanten hebben. Doordat Sitmae er voor zorgt dat aan de REACH regelgeving wordt voldaan, worden haar klanten (veelal producenten van buiten de EU) niet beperkt in het exporteren van chemicaliën naar de EU.

Wens

Grootaandeelhouder Paul Verspoor zocht met het oog op zijn pensioen een koper voor zijn onderneming, waarbij ook zijn klanten het meest bij zijn gebaat. Daarom werd gezocht naar een internationale strategische koper die een vergelijkbare kwaliteit van dienstverlening kon bieden.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft het volledige verkoopproces begeleid, van het opstellen van een (Engelstalig) informatiememorandum tot aan afronding bij de notaris. Sitmae is actief in een complexe en specialistische niche, waarin niet veel ondernemingen actief zijn. In het verkoopproces zijn daarom gesprekken met partijen over de hele wereld gevoerd. Uiteindelijk werd met Dr Knoell Consult in Duitsland de meest geschikte koper gevonden. Dr Knoell Consult is een chemisch adviesbureau met 500 werknemers en activiteiten in 10 landen.

Resultaat

Het resultaat is een win-win situatie voor zowel Paul Verspoor als Dr Knoell Consult. De succesvolle verkoop is voor Paul Verspoor de start van zijn pensioen, waarbij zijn klanten door een professionele partij blijven bediend. Met de overname van Sitmae voorziet Dr Knoell Consult een uitbreiding van zijn activiteiten in Nederland.

Quote

"Je bedrijf verkopen, dat doe je maar één keer in je leven. In mijn geval in een rare niche markt en aan een buitenlandse koper. De goede begeleiding en intensieve bemoeienis door Marktlink waren essentieel. Hun volharding ook trouwens. Ik ben tijdens het proces de mannen niet alleen zeer gaan waarderen, maar ook diep gaan vertrouwen. Toen ik in de belangrijke afsluitende fase wekenlang ernstig ziek en volledig uit de running was, kon ik het project helemaal aan hen overlaten. De verkoop werd zonder vertraging afgerond."