Praktijkvoorbeeld | Verkoop

Specialist Orsatel Telecom verkocht aan Quamba People

Orsatel Telecom B.V., gevestigd in Wateringen (Zuid-Holland) en specialist op het gebied van bekabelde en draadloze communicatieverbindingen voor bedrijven en instellingen, is overgenomen door branchegenoot Quamba Lab B.V. – onderdeel van Quamba People uit Hoevelaken. Quamba People is een landelijk opererende full-service dienstverlener, met diensten variërend van uitzenden tot projectmanagement, gericht op de telecomsector.

In 2012 heeft Kenan Oran het in 2009 opgerichte bedrijf Orsatel Telecom B.V. overgenomen van zijn vader. Toen nog een kleinere speler op het gebied van bovengrondse telecomwerkzaamheden met 5 medewerkers, is de onderneming door Kenan Oran uitgebouwd tot een prominente speler op het gebied van zowel bovengrondse als ondergrondse datanetwerken met 45 specialisten in dienst. Het bedrijf profileert zich als de dienstverlener met telecomoplossingen op het gebied van ontwerp, montage, onderhoud of demontage voor alle soorten verbindingen, waaronder koper, VDSL, glasvezel, VOIP en cloud. Sinds de overname is het bedrijf getransformeerd van een bedrijf dat op urenbasis werkte naar een projectgerichte organisatie. Orsatel Telecom mag gerenommeerde bedrijven als VolkerWessels Telecom, Allinq, KPN, Nokia, Alcatel-Lucent, Stam & Co al jaren tot haar klanten rekenen.

Quamba People is een uitermate geschikte koper. Vanaf het eerste gesprek was er een match tussen Kenan Oran en de ondernemers Raymond Verheul en Martin Cramer van Quamba People. Beide partijen zagen direct dat de twee bedrijven elkaar zeer goed kunnen aanvullen. Waar Orsatel Telecom zich vooral richt op projecten en soms moeite heeft met het aantrekken van specialisten , heeft Quamba People juist een groot landelijk netwerk van monteurs en engineers die snel ingezet kunnen worden. Daarnaast wil Quamba People zich meer gaan richten op projecten, wat ze door de overname van Orsatel Telecom direct in huis hebben gehaald. De combinatie van de twee bedrijven brengt het geheel naar een volgend niveau.

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Orsatel Telecom B.V.

Branche: Industrie

Koop/verkoop: Verkoop

Rol Marktlink

Marktlink Fusies en Overnames B.V. heeft namens Kenan Oran het gehele verkooptraject van A tot Z begeleid. Van de zoektocht naar de geschikte strategische koper, het schrijven van het informatiememorandum, gesprekken voeren met alle geïnteresseerde partijen, het uitonderhandelen van de dealstructuur, het begeleiden van het due-diligenceonderzoek tot aan de laatste onderhandelingen en de overdracht bij de notaris.

Resultaat en toekomst klant

De verkoop is een feit met een mooi eindresultaat! Kenan Oran kan zijn onderneming het komend jaar in alle rust overdragen aan de nieuwe eigenaren en hen wegwijs maken in de manier waarop Orsatel Telecom haar klanten bedient en haar medewerkers voorop stelt. Michiel Knubben van Marktlink: “Het is bijzonder te zien hoe Kenan Oran, ondanks dat we in een verkoopproces zaten, nog volop bezig was zijn prachtige bedrijf verder uit te bouwen, te professionaliseren en marktkansen aan te grijpen. We zien dat namelijk ook nog wel eens anders: een ondernemer die eigenlijk al met zijn hoofd ergens anders zit. Van tijd tot tijd was het stevig onderhandelen, maar uiteindelijk is de kroon op het werk toch de blije gezichten als de handtekeningen bij de notaris zijn gezet!

Quote klant

“Ik wil jullie, Michiel, Maarten en Paul, van harte bedanken. Ik heb de samenwerking als erg prettig ervaren. Zonder Marktlink was het me niet gelukt, zeker niet met dit eindresultaat!” (Kenan Oran)

Orsatel Telecom B.V.

's-Gravenzandseweg 6B

https://www.orsatel.nl

0174-723589

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: