Steunenberg Glastechniek B.V.

Marktlink begeleidde in 2008 de heer Steunenberg met de verkoop van zijn onderneming Steunenberg Glastechniek B.V.

Klant

Steunenberg Glastechniek B.V. te Twello

Wens

Steunenberg Glastechniek B.V. (http://www.steunenberg.nl) is al bijna 20 jaar actief op het gebied van de levering, bewerking en montage van glas. Het zetten van glas, specialistische glasinstallaties en maatwerkprojecten worden behoren tot de dagelijkse werkzaamheden. Steunenberg Glastechniek B.V. is regionale speler in stedendriehoek en beschikt over een sterke marktpositie. De omzet bedraagt jaarlijks € 2,5 miljoen. De oprichter van het bedrijf, de heer Steunenberg, wenste gezien zijn leeftijd en het gebrek aan opvolging binnen de familie zijn onderneming te verkopen.

Rol van Marktlink

De rol van marktlink was inhoudelijk (opstellen informatiememorandum, onderhandelen, opstellen contracten), bemiddelend (bij elkaar brengen van potentiële kopers bij de verkoper) en begeleidend (due diligence).

Resultaat

Na een intensief verkooptraject is in februari 2006 Steunenberg Glastechniek B.V. verkocht aan een MBI’er. De koper is reeds 20 jaar actief als zelfstandig ondernemer en beschouwt de overname van Steunenberg Glastechniek B.V. als een nieuwe uitdaging in zijn carriere. Het beleid en de strategie van de huidige onderneming zal worden voortgezet. De koper voorziet tevens voldoende (groei) mogelijkheden.