Tausch Expo B.V.

Tausch verkoopt 50% van de aandelen in Expo Design en Expo Production aan de heer Van der Vaart.


Klant

Het familiebedrijf Tausch® is al meer dan 40 jaar een van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van standbouw, interieur en specials. Om full service te zijn heeft Tausch® dan ook alle disciplines in eigen huis: projectmanagement, concept/design, productie, beletteren en decoratie, transport, montage/demontage en opslag. Jaarlijks realiseert Tausch met 80 toegewijde medewerkers ongeveer 250 nationale en internationale projecten, voor bedrijven als Prenatal, Samsung, Heras, Stork, Arcelor Mittal en Danfoss.

Wens

Onder leiding van Dirk Tausch (36) heeft het bedrijf in de afgelopen 12 jaar een gezonde groei doorgemaakt. Toch bestond er behoefte aan een compagnon en sparringpartner met wie Tausch het bedrijf naar een volgende fase kan brengen.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft Dirk Tausch begeleid in de zoektocht naar een geschikte compagnon. Hiertoe heeft Marktlink een informatiememorandum opgesteld, geïnteresseerden geïdentificeerd, gesprekken en onderhandelingen gevoerd en de juridische ondersteuning begeleid.

Resultaat

Uit het zoekproces is Maarten van der Vaart naar voren gekomen als de meest geschikte kandidaat. Via een holding genaamd Brand Creators B.V., waarin beide ondernemers elk 50% belang hebben, is 100% van de aandelen in Expo Design en Expo Production gekocht.

Quote

Marktlink toont veel inzet, kunde en vastberadenheid van begin tot het eind van het proces. Met een strakke regie worden alle mogelijkheden zorgvuldig afgewogen en in goede samenwerking wordt steeds een optimaal resultaat nagestreefd.