Praktijkvoorbeeld |

Tebezo Waterbouw & Nautische Dienstverlening overgenomen door Beesder bedrijf

Het Genemuider bedrijf Tebezo Waterbouw en Nautische dienstverlening heeft een meerderheidsbelang van haar aandelen verkocht. Samen met het bedrijf De Jong Zuurmond uit Beesd vormt zij nu een ijzersterke combinatie die de missie heeft om uit te groeien tot marktleider op het gebied van onderhoud op de Nederlandse Wegen en Vaarwegen.

Vanuit de vestigingen in Genemuiden, Rotterdam en Groningen werkt Tebezo al bijna 40 jaar aan de rijke natte infrastructuur waar Nederland trots op is. Tebezo voert (water)bouwprojecten in- en rond het water, zoals de bouw van havens, kademuren, waterkeringen, etc. Daarnaast hebben ze een tak gespecialiseerd in nautische dienstverlening waar ze onder andere vaarwegmarkeringen onderhouden. Het bedrijf heeft ongeveer 20 mio EUR omzet en >50 medewerkers.

Marktlink Fusies en overnames heeft het proces van de eerste kennismakingsgesprekken tot de ondertekening bij de notaris begeleid. In een zeer kort tijdsbestek heeft Marktlink meerdere geïnteresseerde partijen benaderd. Al snel werd duidelijk dat De Jong Zuurmond de beste huwelijkskandidaat was waarmee de ambitie voor de toekomst gerealiseerd kan worden. Tebezo is een mooie aanvulling op De Jong Zuurmond uit Beesd. Beide bedrijven werken inmiddels op enkele werken al samen, maar deze overname zal een verdere samenwerking verder intensiveren en geeft beide partijen een nog betere positie in de markt.

 

 

 

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Tebezo Waterbouw

Wens

De heer Beens zocht een partner waarmee de ambitie voor de toekomst van Tebezo in een veranderende markt gerealiseerd kon worden.

Rol Marktlink

Nadat de heer Beens door een strategische partij was benaderd en tot de conclusie kwam dat hij open stond voor verkoop, heeft hij Marktlink ingeschakeld. Het bijzondere aan deze transactie is dat, nadat partijen tot een intentieovereenkomst waren gekomen, het gehele traject van Due Diligence, contracten en closing in 3 weken tijd is gerealiseerd!!

 Resultaat

De heer Beens blijft directeur bij Tebezo en gaat samen met de nieuwe partner de groeiambitie realiseren.

QUOTE van Karst: “ Ik heb Marktlink benaderd nadat ik was getipt door een goede relatie. Vooraf had ik er niet echt een voorstelling bij wat er allemaal bij een overname zou komen kijken. Nu ik inmiddels die ervaring wel heb ben ik blij dat ik met Marktlink in zee ben gegaan. Ik heb de samenwerking als zeer professioneel ervaren . Zij hebben mij op de juiste wijze door de processen en onderhandelingen heen geholpen”.

Tebezo Waterbouw

Eemhavenweg 20

http://www.tebezo.nl

3089 KG Rotterdam

(010) 429 51 72

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: