Tebezo Waterbouw & Nautische Dienstverlening overgenomen door Beesder bedrijf

Het Genemuider bedrijf Tebezo Waterbouw en Nautische dienstverlening heeft een meerderheidsbelang van haar aandelen verkocht. Samen met het bedrijf De Jong Zuurmond uit Beesd vormt zij nu een ijzersterke combinatie die de missie heeft om uit te groeien tot marktleider op het gebied van onderhoud op de Nederlandse Wegen en Vaarwegen.

Vanuit de vestigingen in Genemuiden, Rotterdam en Groningen werkt Tebezo al bijna 40 jaar aan de rijke natte infrastructuur waar Nederland trots op is. Tebezo voert (water)bouwprojecten in- en rond het water, zoals de bouw van havens, kademuren, waterkeringen, etc. Daarnaast hebben ze een tak gespecialiseerd in nautische dienstverlening waar ze onder andere vaarwegmarkeringen onderhouden. Het bedrijf heeft ongeveer 20 mio EUR omzet en >50 medewerkers.

Marktlink Fusies en overnames heeft het proces van de eerste kennismakingsgesprekken tot de ondertekening bij de notaris begeleid. In een zeer kort tijdsbestek heeft Marktlink meerdere geïnteresseerde partijen benaderd. Al snel werd duidelijk dat De Jong Zuurmond de beste huwelijkskandidaat was waarmee de ambitie voor de toekomst gerealiseerd kan worden. Tebezo is een mooie aanvulling op De Jong Zuurmond uit Beesd. Beide bedrijven werken inmiddels op enkele werken al samen, maar deze overname zal een verdere samenwerking verder intensiveren en geeft beide partijen een nog betere positie in de markt.

 

 

 

Wens

De heer Beens zocht een partner waarmee de ambitie voor de toekomst van Tebezo in een veranderende markt gerealiseerd kon worden.

Rol Marktlink

Nadat de heer Beens door een strategische partij was benaderd en tot de conclusie kwam dat hij open stond voor verkoop, heeft hij Marktlink ingeschakeld. Het bijzondere aan deze transactie is dat, nadat partijen tot een intentieovereenkomst waren gekomen, het gehele traject van Due Diligence, contracten en closing in 3 weken tijd is gerealiseerd!!

 Resultaat

De heer Beens blijft directeur bij Tebezo en gaat samen met de nieuwe partner de groeiambitie realiseren.

QUOTE van Karst: “ Ik heb Marktlink benaderd nadat ik was getipt door een goede relatie. Vooraf had ik er niet echt een voorstelling bij wat er allemaal bij een overname zou komen kijken. Nu ik inmiddels die ervaring wel heb ben ik blij dat ik met Marktlink in zee ben gegaan. Ik heb de samenwerking als zeer professioneel ervaren . Zij hebben mij op de juiste wijze door de processen en onderhandelingen heen geholpen”.