Praktijkvoorbeeld | Verkoop

Telesuper haalt met Coop strategische partner in huis

De snel groeiende online supermarkt voor de zakelijke markt heeft Coop als strategische partner in huis gehaald. Vijftig procent van de aandelen zijn overgenomen door Coop Holding B.V. Marktlink begeleidde Telesuper bij de zoektocht naar een partner om de groeidoelstellingen te verwezenlijken.

Telesuper levert een volledig pakket boodschappen aan (kleinschalige) zorginstellingen en kinderopvangcentra en tevens de catering voor diverse bedrijven. Met een fijnmazig distributienetwerk zijn ze actief door heel Nederland. Naast het gebruikelijke supermarktassortiment biedt Telesuper ook foodservice, geleverd door foodspecialisten.

Groeidoelstellingen

Met Coop als strategische partner beoogt Telesuper, in verder ongewijzigde vorm en met zittende directieleden, de groeidoelstellingen versneld te verwezenlijken. Coop is al geruime tijd leverancier van Telesuper en ziet goede mogelijkheden om in de toekomst samen ’t verschil te maken voor zakelijke klanten, aldus algemeen directeur Fred Bosch van Coop. De gesloten deal biedt de mogelijkheid om de merkwaarden van beide partijen beter vorm te geven door de sterke punten van beide strategische partners ten volle te benutten.

Achtergrond | Kerngegevens

Transactie: Telesuper

Koop/verkoop: Verkoop

Rol Marktlink

Marktlink heeft Telesuper begeleid tijdens het hele verkooptraject. Johan Dekker, algemeen directeur van Telesuper: “Marktlink heeft ons goed geholpen in de zoektocht naar een strategische partner. Ook op momenten dat het wat moeizamer ging, bleven Koen en Tim onverminderd positief en enthousiast doorzetten. Vooral het vakkundige advies op het juridische vlak heeft gezorgd voor goede afspraken met onze partner. De mannen hebben ons goed bijgestaan in de voor ons grote stap.”

Coop Holding B.V. heeft vijftig procent van de aandelen van Telesuper Nederland Holding B.V. overgenomen. De overige aandelen blijven in handen van de huidige drie aandeelhouders. Twee daarvan vormen tevens de directie van Telesuper.

Telesuper

Zandzuigerstraat 2B

https://www.telesuper.nl

1333HD Almere

T: 085 273 5269

F: 084 240 5804

Deel dit praktijkvoorbeeld

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: