Traverse Adviesgroep overgenomen door Ron van der Zon

Marktlink Fusies & Overnames B.V. begeleidde de heer Ron van der Zon bij de aankoop van Traverse Adviesgroep B.V.

Klant

De heer Van der Zon heeft 30 jaar leidinggevende ervaring bij verschillende banken. In zijn laatste functie was hij clusterdirecteur van 7 lokale bankkantoren van Fortis Bank. Binnen de bancaire sector was hij eveneens actief in advisering aan MKB bedrijven.

Wens

De heer Van der Zon besloot om de fusie/overname met ABN AMRO en Fortis niet meer mee te maken om vervolgens zijn langgekoesterde ondernemerswens in vervulling te laten gaan. Hij heeft zich professioneel laten begeleiden door Marktlink Fusies en Overnames. Na een uitgebreid zoekproces en gesprekken met een groot aantal bedrijven in verschillende branches bleek de zakelijke dienstverlening het best aan te sluiten bij Ron van der Zon.

Rol van Marktlink

Marktlink begeleidde het aankooptraject van A tot Z voor de heer Van der Zon. Stapsgewijs en in grote lijnen omvat dit het opstellen van het zoekprofiel, actief benaderen van overnamekandidaten, begeleiden van gesprekken met overnamekandidaten, opstellen van financiële analyses, waarderingen, het financieringsmemorandum, het begeleiden van het financieringstraject bij banken, het voeren van de onderhandelingen en het opstellen van de contracten.

Resultaat

Ron van der Zon heeft medio 2012 de aandelen verworven van Traverse Adviesgroep B.V. De voormalige eigenaren van Traverse blijven als minderheidsaandeelhouders betrokken in de onderneming om de kennis en ervaring te waarborgen.

Traverse is uitgegroeid tot één van de grootste onafhankelijke subsidiedienstverleners. De onderneming benadert vanuit haar proactieve subsidiehelpdesk en verkoopbuitendienst bedrijven in het MKB. Het analistenteam van Traverse brengt vervolgens de subsidiemogelijkheden voor deze bedrijven in kaart en verzorgt het proces van aanvraag tot nazorg.

Traverse begeleidt jaarlijks honderden MKB bedrijven door heel Nederland en stelt hiermee tientallen miljoenen subsidie veilig. Traverse telt 115 medewerkers (waarvan 50 in vaste dienst) en is gevestigd op een A-locatie: het hart van het centrum in Utrecht, met de rug tegen de Domtoren.

Na jaren van stabiele resultaten was de onderneming toe aan een nieuwe sterke leider met verfrissende opvattingen. De heer Van der Zon wil als nieuwe eigenaar zijn ruime ervaring en netwerk binnen het MKB inzetten om Traverse verder uit te bouwen: “Ondernemers laten nog steeds veel kansen onbenut als het gaat om subsidies, vaak zijn ze onbekend met de vele mogelijkheden of hebben ze slechte ervaringen met aanvraagprocedures. Er bestaan vele honderden subsidievormen met specifieke aanvraagprocedures en deze worden veelal als complex ervaren. Als oud-bankier ben ik bekend met de investeringsvraagstukken en wensen van MKB-ondernemers. Voor Traverse zie ik daarom juist in deze tijd volop kansen”.

Quote

Het overnametraject duurde van eerste ontmoeting tot contractondertekening slechts tien weken. Ron van der Zon: “Marktlink heeft zich in de zoektocht naar een passende onderneming en bij het uitwerken van de deal bewezen als een kundige en ervaren partij. Wij zijn snel en effectief, van waardebepaling tot notaris, tot een overeenkomst gekomen.”