Van Heun Beheer B.V./Nijland Shopsystems

Marktlink heeft in 2008 de heer van Heun begeleid met de MBO van Nijland Shopsystems B.V., een toonaangevende leverancier op het gebied van winkelinrichting.

Klant

Van Heun Beheer B.V., houdstermaatschappij van Nijland Shopsystems B.V.

Wens

Nijland Shopsystems B.V. (www.nijlandshopsystems.nl) is een in Borculo gevestigde onderneming gespecialiseerd in de totale interieurbouw / winkelinrichting op het gebied van de mode-/sport- en schoenenbranche.

De heer Van Heun, die de onderneming 17 jaar geleden middels een Management Buy Out heeft overgenomen, heeft vanuit leeftijdsoverwegingen besloten zijn onderneming te willen verkopen.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heer Van Heun begeleid bij de verkoop van Nijland Shopsystems B.V. Hierbij zijn achtereenvolgens de onderneming en de markt in kaart gebracht, waarna de marktwaarde van de aandelen is bepaald. Vervolgens heeft Marktlink de onderhandelingen begeleid, de overeenkomsten opgesteld en de financiering gecoördineerd.

Resultaat

Nijland Shopsystems B.V. is verkocht aan het management van de onderneming (de tweede MBO in de 60-jarige bestaansgeschiedenis van de onderneming). De oud-eigenaar blijft als minderheidsaandeelhouder betrokken. Hierdoor heeft het management de onderneming kunnen kopen en blijft de oud-eigenaar met zijn kennis en kunde als adviseur bij de onderneming betrokken.