Verkoop Dutch-Shape aan de heer Engelen

Marktlink begeleide de heren Wolbert en Van Hoogen bij verkoop van Dutch-Shape B.V. aan de heer Engelen met participatiemaatschappij Wadinko N.V.


Klant

Dutch-Shape is een ontwerper en fabrikant van werktuigbouwkundige productiemiddelen en mallen voor de luchtvaartindustrie. Zes jaar geleden werd de onderneming opgericht door twee technisch specialisten, de heren Wolbert en Van Hoogen. De heren kenden elkaar vanuit een onderneming waar zij gezamenlijk verantwoordelijk waren voor de ontwikkeling van een afdeling mallenbouw. Na de oprichting in 2006 heeft Dutch-Shape zich zeer snel ontwikkeld tot een toeleverancier voor gerenommeerde merken zoals Boeing en Airbus. In 2008 werd een eigen afdeling engineering opgezet waarmee Dutch-Shape in staat werd gesteld een totaalpakket aan haar klanten te leveren.

Wens

Na een vliegende start is Dutch-Shape toe aan een volgende fase. Om de onderneming verder te laten groeien en te professionaliseren bestaat behoefte aan een andere vorm van management. De heren Wolbert en Van Hoogen hebben niet de wens om deze stap te realiseren. De leeftijd van de heer Van Hoogen speelt een rol in deze overweging en vormt een geschikt moment om afscheid te nemen van de organisatie.

Rol van Marktlink

Roy Wolbert en Derk van Hoogen werden bij het gehele traject begeleidt door Marktlink. Het traject werd gestart met het opstellen van een waardering. Vervolgens werd een informatiememorandum opgesteld om kopers te informeren. Na het bepalen van het koper profiel werd een overweldigende hoeveelheid reacties ontvangen. Samen met Verkopers heeft Marktlink een selectie van geschikte kandidaten gemaakt waarmee gesprekken werden gevoerd. Deze gesprekken hebben geleid tot het ondertekenen van een intentieovereenkomst waarna Marktlink de contracten ten behoeve van de overname van de aandelen heeft uit onderhandeld.

Resultaat

MBI kandidaat Guus Engelen heeft een meerderheidsbelang in de werkmaatschappijen Dutch-Shape B.V. en Dutch-Shape Engineering B.V. verworven. Met zijn ervaring als organisatieadviseur en persoonlijke interesse in luchtvaart is Guus Engelen zeer geschikt om de onderneming naar de volgende fase te begeleiden. Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft haar vertrouwen in Guus Engelen laten blijken door met een minderheidsbelang te participeren. Ook de verkopers tonen hun vertrouwen door de komende jaren in overleg werkzaam te blijven voor de onderneming.

Quote

Marktlink heeft ons uiterst professioneel en tegelijkertijd vertrouwd begeleid in het verkoop proces van onze onderneming. Dit proces is complexer en intensiever dan wij het vooraf hadden ingeschat. Door hun kennis en de prettige manier van samenwerking vormen zij voor elke fase van het proces de ideale partner.