Verkoop producent industriële ventilatoren Geha

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt familie De Haan bij verkoop aandelen Geha B.V. aan MBI’er John de Boer.

Klant

Machinefabriek en Apparatenbouw Geha B.V. is een specialist op het gebied van equipment voor industriële koelinstallaties. Met uitzondering van warmtewisselaars ontwikkelt en levert Geha alle componenten die benodigd zijn voor een complete koelinstallatie. De koelinstallaties van Geha worden wereldwijd toegepast waar hitte, vrijkomend bij een proces, met lucht of water gekoeld wordt. De producten van Geha worden het meest toegepast in de energiesector en (petro)chemische industrie. Geha onderscheidt zich door haar kennis om geluidsarme ventilatorhuizen met een doorsnede van 0,50 tot 7,30 meter te produceren van staal. Geha heeft het specifieke machinepark om ventilatorhuizen van deze groottes te kunnen produceren.

Wens

De familie De Haan is sinds de oprichting in 1957 betrokken bij Geha. De huidige eigenaar is sinds 1969 als directeur actief binnen het familiebedrijf. De betrokkenheid van de familie blijkt ook duidelijk uit het streven om de continuïteit en toekomst van het bedrijf met haar personeel voorop te stellen bij een overdracht. Gezien de leeftijd van de aandeelhouder was het gewenst om opvolging te zoeken, ook de directeur was aan zijn pensioen toe. Deze combinatie zorgde ervoor dat een MBI kandidaat uitermate geschikt was als overnamekandidaat.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft voor Geha het complete verkooptraject begeleid. Te beginnen bij het opstellen van een waardering en informatiememorandum. Vervolgens zijn potentiële kopers geïdentificeerd en benaderd, de onderhandelingen begeleid, en gezorgd voor de juridische uitwerking van de verkoop.

Resultaat

Geha heeft in de heer John de Boer een uitstekende kandidaat gevonden om de onderneming voort te zetten. John de Boer is in het verleden reeds als directielid betrokken geweest bij een onderneming in een aanpalende markt. Na een heel aantal jaren als directeur in loondienst was de heer De Boer toe aan een nieuwe stap waarbij hij als aandeelhouder complete verantwoordelijkheid voor een onderneming zal dragen. De heer De Boer is sinds twee maanden aan de slag bij Geha en ook het personeel heeft aangegeven content te zijn met de overdracht. Een factor die voor de familie De Haan van groot belang is. Daarnaast zal de heer De Haan op de achtergrond betrokken blijven om John de Boer te ondersteunen indien hij daar behoefte aan heeft.

Quote

“Met de eerste kandidaat die Marktlink voorstelde was er direct een klik en we zijn verheugd dat we uiteindelijk, na het voorstellen van een groot aantal andere contacten, met deze kandidaat, de heer John de Boer de deal konden sluiten”.