Verkoop wijnhuis Slot Kleverkamp

Wijnhuis Slot Kleverkamp is door middel van een management buy-intransactie overgedragen aan de heer Van Oudenallen.

Klant

Slot & Kleverkamp B.V. is een groot- en detailhandel in wijnen.

Wens

Na van jongs af aan actief te zijn geweest binnen het familiebedrijf was het de wens van de heer en mevrouw Slot de onderneming te verkopen om zo meer tijd voor andere activiteiten vrij te kunnen maken.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft het volledige verkoopproces begeleid. Onderdeel van dit proces was naast de algehele coördinatie ondermeer het opstellen van de waardering en het informatiememorandum, het in kaart brengen van mogelijke geïnteresseerden, de uitgebreide screening van de geïnteresseerde kopers en de onderhandelingen met kopers. Het juridische traject (opstellen en uitwerken van overeenkomsten) is uitgevoerd door de jurist van Marktlink.

Resultaat

Slot Kleverkamp B.V. is door middel van een MBI (Management Buy-In) transactie overgedragen aan de heer Leon van Oudenallen. De heer Van Oudenallen was reeds actief op het gebied van import en export van een aantal specifieke wijnen. De aankoop van Slot Kleverkamp wordt in dit kader gezien als een goede uitvalsbasis voor de Nederlandse markt. De heer Slot blijft na de overname in het kader van een soepele overdracht nog enige tijd werkzaam bij de onderneming.