Verpakkingsgroothandel Mokrupak en Investeerder slaan handen ineen

Marktlink Fusies & Overnames B.V. heeft verpakkingsgroothandel Mokrupak begeleid bij het aantrekken van een investeerder

Klant

Groothandel Mokrupak is als totaalleverancier gespecialiseerd in verpakkingen en disposables voor Food, Non-Food en Hygiëne.

Wens

Om de groeistrategie te kunnen verwezenlijken zocht de Roermondse verpakkingsgroothandel Mokrupak naar een investeerder. Jacques van Bezouwen, DGA van de groeiende onderneming, ziet kansen in de markt en wil daarnaast met acquisities de onderneming naar een hoger niveau tillen.

Rol van Marktlink

De zoektocht naar de juiste samenwerkingspartner voor Mokrupak heeft iets meer dan een half jaar in beslag genomen. Vincent Pastoor, overnamespecialist bij Marktlink Fusies & Overnames: “In de markt zien we steeds vaker dat MKB bedrijven en investeerders de handen ineen slaan om gezamenlijk de groeistrategie gestalte te geven. Voor Mokrupak dienden zich tientallen partijen aan. Met name vanwege de goede klik, de professionaliteit en de gedeelde visie is gekozen voor deze groep van investeerders.”

Resultaat

Met behulp van Marktlink Fusies &  Overnames kwam hij uiteindelijk uit bij een groep van vermogende families welke de afgelopen jaren in meerdere Nederlandse MKB-bedrijven heeft geïnvesteerd.

Voor leveranciers en klanten van Mokrupak zal er de komende jaren niets veranderen. Jacques van Bezouwen blijft directeur-grootaandeelhouder en zal de onderneming op dezelfde wijze voortzetten zoals hij dat de afgelopen 12 jaar heeft gedaan. Wel is er de ambitie om de komende jaren te groeien. Enerzijds wil Mokrupak zijn positie in de regio versterken. Anderzijds wordt gekeken hoe klanten in de rest van Nederland en in de buurlanden beter kunnen worden bediend. Naast autonome groei zal ook worden gekeken welke acquisities aan dit doel kunnen bijdragen.

Quote

“Het aantrekken van een investeerder bleek een intensief traject waar meer bij komt kijken dan van te voren verwacht. Gedurende een half jaar vormden Marktlink en ik een hecht team waarin intensief werd samengewerkt. Door het grote netwerk van Marktlink en onze soepele samenwerking zijn we tot een succesvolle afronding gekomen, met de partij die het best bij mijn wensen en toekomstvisie aansluit”. – Jacques van Bezouwen