Videoconferencingspecialist Qconferencing verkocht

Marktlink begeleidt videoconferencingspecialist Qconferencing bij de verkoop aan Vlaamsche Gaai Participaties

Klant

Qconferencing behoort tot de top 3 videoconferencingspecialisten in Nederland. Qconferencing levert hoogwaardige videoconferencing systemen voor de zakelijke markt. Daarnaast biedt de onderneming een cloud videodienst waarbij gebruikers in virtuele spreekkamers een videoconferentie kunnen voeren.

Wens

De wensen van de verkopende DGA’s liepen uiteen. Nico Gielen had de wens om zijn aandeel in Qconferencing te verkopen. Mede DGA Pieter Peletier had de wens om bij de onderneming betrokken te blijven. Met de verkoop van Qconferencing aan VGP zijn beider wensen vervuld. Nico Gielen heeft zijn aandeel in de onderneming verkocht en Pieter Peletier wordt samen met VGP aandeelhouder in Qconferencing.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft als adviseur van de verkopers het gehele traject begeleid: van oriëntatie en bedrijfsanalyse tot het zoeken van een geschikte koper en de (juridische) begeleiding bij afronding.

Resultaat

Een succesvolle verkoop en een win-win situatie voor zowel de verkopers als de kopers.

Quote

Nico Gielen: “Marktlink heeft het gehele verkooptraject buitengewoon professioneel aangepakt. Het netwerk van Marktlink bleek zeer waardevol te zijn voor het vinden van de juiste koper. Daarnaast was het erg plezierig om zo intensief samen te werken met Marktlink. De adviseurs waren zeer vakkundig maar zeker ook op de momenten dat het spannend was zeer behulpzaam en attent. Zonder Marktlink was deze deal niet tot stand gekomen waarvoor dank.”