Webena

Marktlink begeleidde de verkoop van Webena Sport B.V.aan het beursgenoteerde Accell Group N.V., producent en verkoper van fietsen en fitnessapparatuur.


Klant

Webena Sport B.V. te Almere

Wens

Webena is een importeur van fitnessartikelen. Daarnaast is Webena actief als groothandel in de traditionele sportproducten zoals ballen en baskets, netten en pompen, watersportartikelen, onderwatersport, sportkleding, voetbalproducten en overige sportproducten.

De eigenaar van Webena, de heer Wolfenbuttel, wilde wegens leeftijd het bedrijf verkopen. Er was geen opvolging in het bedrijf of in de familie aanwezig.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de volledige verkooptransactie voor Webena begeleid, van het opstellen van informatiememorandum en waardebepaling tot en met het onderhandelen en opstellen van de overnamecontracten.

Resultaat

Webena Sport  is verkocht aan het beursgenoteerde Accell Group N.V., producent en verkoper van fietsen en fitnessapparatuur .

Webena, gevestigd in Almere, heeft een jaaromzet van circa EUR5,3 miljoen. Accell zelf had in 2005 een jaaromzet van EUR369,3 miljoen.

'De activiteiten van Webena zullen volledig worden geintegreeerd in de bestaande organisatie van Accell Fitness', aldus chief executive Rene Takens van Accell Group.