WIFO-Anema neemt deel Machinefabriek NP Koning over

Marktlink Fusies & Overnames B.V. heeft Wifo-Anema begeleid bij de aankoop van de Koningsplanter activiteiten.

Klant

WIFO-Anema B.V. uit Ferwert ontwikkelt en fabriceert landbouwmachines en heftruck-voorzetapparatuur voor agrarische en industriële doeleinden. Door continue innovatie kan er gemakkelijk worden ingespeeld op de specifieke wensen van de klant. Naast serieproducten worden er ook klantspecifieke oplossingen geboden. Door jarenlange expertise kan WIFO-Anema B.V. voorzien in de juiste behoefte van haar klanten en deze helpen de juiste machine te kiezen voor de juiste toepassing.

Wens

WIFO-Anema is met haar uitgebreide assortiment kistenkantelaars en opschepbakken momenteel marktleider in West-Europa. Hierbij speelde de wens om de huidige range aan machines voor aardappeltelers verder aan te vullen en gold de Koningsplanter activiteiten van de Machinefabriek NP Koning uit Alkmaar als potentiële overnameobject.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft namens WIFO de eerste contacten gelegd met de verkoper en heeft vanaf hier het aankooptraject begeleid van het opzetten van de dealstructuur  tot de juridische begeleiding.

Resultaat

“De overname van deze activiteiten is een geweldig mooie aanvulling op onze huidige range aan machines voor de aardappeltelers”, aldus Wytze Anema, directeur van WIFO-Anema B.V. WIFO-Anema B.V. zal toetreden tot de APH Group uit Joure. De verkoop van de pootmachines zal onder andere via het APH-kanaal geschieden. Internationaal is APH Group wereldwijd actief in 40 landen. Voor de Nederlandse markt zullen de pootmachines hun weg naar de afnemers vinden via een uitgebreid dealernetwerk. In samenwerking met Baselier, fabrikant van onder meer rijenfrezen, is ook de succesvolle frees-pootcombinatie leverbaar. André Schilder, directeur/eigenaar van Machinefabriek NP Koning B.V., blijft nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van een nieuwe generatie Koningsplanter pootmachines voor en door WIFO.

Quote

“De samenwerking met Marktlink is mij heel goed bevallen; helder en doelgericht”.