Wynmalen & Hausmann Group B.V.

Marktlink adviseert Wim van den Heuvel bij de Management Buy Out van de LIEBHERR importeur Wynmalen & Hausmann.


Klant

Wynmalen & Hausmann is een voormalig onderdeel van Citadel Enterprises en opgericht in 1875. Het bedrijf is de Nederlandse importeur van Liebherr grondverzet-, wegenbouw- en industriemachines. Het bedrijf is hiernaast ook importeur van Yanmar minigraafmachines en Amman verdichtingsapparatuur. De onderneming heeft vijf dealervestigingen. De afnemers van Wynmalen & Hausmann zijn onder andere werkzaam in grondverzet, metaalrecycling, afvalverwerking en overslag. Wynmalen & Hausmann heeft op deze markten dan ook een sterke positie ingenomen.

Wens

De heer Van den Heuvel is reeds acht jaar directeur bij de onderneming en heeft nu zijn wens in vervulling kunnen laten gaan om voor 100% eigenaar van de onderneming te worden. Met Liebherr als sterke partner heeft Van den Heuvel veel vertrouwen in de toekomst. Ook Liebherr, die nauw betrokken is in het MBO proces, is zeer positief over de MBO transactie van de heer Van den Heuvel.

Rol van Marktlink

Marktlink heeft de heer Van den Heuvel begeleid bij het aankoop proces vanaf het moment dat een MBO traject tot de mogelijkheden behoorde. De rol van Marktlink was onder andere het opstellen van een waardering, begeleiden en voeren van de onderhandelingen, begeleiden financieringsstructuur, opstellen en uitonderhandelen van overnamecontracten, strakke en nauwgezette aansturing van het gehele proces.

Resultaat

De heer Van den Heuvel heeft na een intensief en voorspoedig traject 100% van de aandelen van Wynmalen & Hausmann Group B.V. in handen gekregen.

Quote

Door de betrokkenheid, kennis, ervaring, en gedreven aansturing van het proces door Marktlink is het MBO traject een succes geworden.