Zorgzuster komt los van uitzendgigant middels MBO

De deal

Zorgzuster is een organisatie die zich bezighoudt met het bemiddelen van zzp’ers in de thuiszorg, met name specialistische en terminale ouderenzorg. In november 2019 kocht Ralph Smeets het middels een Management Buy-Out (MBO) terug van uitzendgigant USG People, om de MBO mogelijk te maken is er gezocht naar een investeerder. Deze zoektocht heeft geleid tot overeenstemming met investeringsmaatschappij Holland Venture. Holland Venture en Ralph zijn overeengekomen dat na de MBO, Zorgzuster en Holland Venture-deelneming HighCare samengevoegd gaan worden. Marktlink stond Ralph Smeets, medeoprichter van de onderneming, bij tijdens het overnameproces.

Wat maakt de deal bijzonder?

In 2015 werd een aandelenbelang verkocht aan uitzendgigant USG People. Naarmate de jaren verstreken bleek de samenwerking voor beide partijen niet vruchtbaar genoeg, Zorgzuster kon niet profiteren van de synergiën en de groei van de onderneming was de in de jaren na overname volledig autonoom. Marktlink adviseerde Ralph tijdens zijn Management Buy-Out; een overname door het zittende management dat de aandeelhouders uitkoopt. Gelijktijdig werd strategische partij HighCare benaderd vanuit het netwerk van Ralph. HighCare is een detacheerder in de zorg, onderdeel van investeringsmaatschappij Holland Venture. Wederom is er sprake van sterke synergieën. Zorgzuster kan de expertise van HighCare gebruiken om de flex-markt te betreden en HighCare op haar beurt de zelfstandigenmarkt.

De wens van de opdrachtgever

Ralph Smeets wenste de organisatie los van USG People te kunnen voortzetten en een aantal nieuwe plannen in de organisatie verder te ontwikkelen. Zoals het ontwikkelen van een volwaardige uitzendorganisatie voor de ouderenzorg, een sector waar een nijpend personeelstekort is.

De opdrachtgever aan het woord

“Het advies van Marktlink was waardevol, Jan Dijkmans en Marko Iskic navigeerden de weg van de overname op een passende en professionele wijze zonder dat er al te veel hobbels op die weg te vinden waren.” Ralph schakelde ook de hulp van Marktlink-jurist Christine Huisman in voor de juridische afwikkeling van alle contracten en de overdracht bij de notaris. “Het was een prettige samenwerking die tot een mooi resultaat heeft geleid.”