drs. Fredrik Jonker Partner

Fredrik Jonker drs. Marktlink

Achtergrond & ervaring

  • Actief bij Marktlink sinds 2010
  • Hiervoor gewerkt als Assistent der Geschäftsführung (Assistent Raad van Bestuur) bij Aldi Einkauf
  • Daarvoor als accountmanager corporate banking bij GE (General Electric) Artesia Bank
  • Bedrijfswetenschappen, specialisatie bedrijfseconomie/corporate finance (Radboud Universiteit Nijmegen, 2003)
  • HEAO M.E.R. bank & verzekeringswezen (Hanzehogeschool Groningen, 2002)

Over Fredrik

Na zijn studie Management Economie en Recht in Groningen vertrok hij in 2001 naar Nijmegen om daar meer verdieping te zoeken  in de studie bedrijfswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Na beide studies afgerond te hebben begon hij in 2003 in Amsterdam als Trainee Corporate Banking bij Banque Artesia Nederland.

Na een jaar traineeship vertrok hij naar Enschede om daar als Accountmanager te starten voor het midden- en grootbedrijf. Hij hield zich onder meer bezig met het structureren van complexe constructies voor de financiering van internationale handelsstromen, werkkapitaalfinancieringen en vastgoedfinancieringen.  Tevens is hij in die tijd betrokken geweest bij meerdere overnamefinancieringen en heeft hij de overname en integratie van de bank door General Electric (GE) intern meegemaakt.

Gedurende zijn bankperiode heeft hij diverse interne en externe opleidingstrajecten genoten, waaronder een bankmanagement course (Dexia University, Brussel), transactiefinanciering, Acquisition Finance (AIF, Amsterdam)  en andere bancaire vakopleidingen (NIBE-SVV).

Na zes jaar bij een bank gewerkt te hebben, zocht Fredrik in 2009 het internationale avontuur op door in het voormalige Oost-Duitsland aan de slag te gaan bij Aldi Nord. Vanuit zijn functie als assistent der Geschaftsfuhrer heeft hij het bedrijf vanuit meerdere facetten gezien en heeft hij kennis en (management) ervaring opgedaan in Retail en Logistiek.

Sinds 2010 is hij werkzaam bij Marktlink en is hij betrokken geweest bij een groot aantal overnametransacties. Vanuit zijn nuchtere Twentse achtergrond en zijn interesse in mensen en bedrijven, voert hij het vak met veel drive uit. Gedurende transacties probeert hij altijd het beoogde doel voor ogen te houden en zich te richten op de elementen die partijen binden. De kern van een mooie overnametransactie is volgens Fredrik dat alle partijen het gevoel hebben dat ze een goede deal hebben gemaakt.

Fredriks link met Marktlink

“De eerste keer dat ik in aanraking kwam met het vakgebied was tijdens mijn studie in Nijmegen toen ik het vak corporate finance met veel interesse volgde. Na te zijn afgestudeerd op dit onderwerp (waardering van R&D uitgaven binnen de farmaceutische industrie) leerde ik het bedrijf Marktlink kennen toen mijn  vader zijn bouwkundig ingenieursbureau verkocht. De kopende partij (management) liet zich destijds bijstaan door Marktlink.

Door dit complexe proces, inclusief alle bijkomende emoties, van dichtbij mee te maken en als sparringpartner te fungeren, werd ik getriggerd door het fusie- en overnamevak”.

E-mailadres: f.jonker@marktlink.nl

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: