mr. Tim Rikmenspoel Jurist

Tim Rikmenspoel mr. Marktlink

Achtergrond & ervaring

 • Marktlink (sinds 2002 & 2014)
 • Advocaat (1995 BarentsKrans2001 Nysingh, 2009 TeekensKarstens)
 • Bedrijfsjurist (1999-2001)
 • Rechter plaatsvervanger (2008-2009)

Over Tim

Na zijn studie en dienstplicht is Tim in 1995 aan de Haagse advocatuur begonnen in de proces- en ondernemingsrechtelijke praktijk bij BarentsKrans advocaten. Vervolgens werkte hij in het (internationale) bedrijfsleven (Omni Bridgeway) als bedrijfsjurist. Tijdens een kort verblijf bij Nysingh advocaten te Zutphen leerde hij Marktlink kennen en stapte hij in 2002 over. Vervolgens werkte hij daar tot 2008 op de vestigingen Deventer en Gouda.  Daarna begon hij aan de 1-jarige opleiding tot rechter bij de Rechtbank Den Haag. Met deze ervaring ging Tim in 2009 aan de slag bij TeekensKarstens advocaten te Leiden in de (internationale) proces- en adviespraktijk. In 2014 keerde hij weer terug naar Marktlink nu op de vestiging Amsterdam.

Tims link met Marktlink

Ik kwam met Marktlink in aanraking omdat ik als advocaat overnames voor Marktlink juridisch begeleidde.  De aanpak, drive, kennis en teamspirit van Marktlink spraken mij toen erg aan. Net zo belangrijk en leuk waren de contacten met de klanten en bedrijven. Daarom ben ik in 2002 al overgestapt naar Marktlink en heb ik hier met veel plezier tot 2008 gewerkt. Na een opleiding in de rechterlijke macht en bijna vijf jaar als partner in de advocatuur begon ik dit alles weer te missen. Om die reden ben ik opnieuw met veel plezier bij Marktlink begonnen. Mijn doel is om met oog voor de klant en met veel plezier overnames tot een goed einde te brengen. Graag houd ik daarna ook contact met u als klant.

Tims switch via ‘Carriere Journaal’ – Telegraaf

“Tim Rikmenspoel (43) keert terug bij Marktlink Fusies & Overnames. De jurist werkte enkele jaren geleden al voor het bedrijf, maar vertrok om een opleiding tot rechter te volgen en partner bij een advocatenkantoor te worden.”

E-mailadres: t.rikmenspoel@marktlink.nl

Nieuws | Nieuwsberichten door: Tim Rikmenspoel

 • Op dit moment zijn er geen nieuwsberichten.

Marktlink Amsterdam

Marktlink Amsterdam

Marktlink Gouda

Marktlink vestiging Gouda

LinkedIn | Skills

 • Legal Advice
 • Corporate Law
 • Mergers & Acquisitions
 • Commercial Litigation
 • Litigation
 • Mergers
 • Private Equity
 • Employment Law
 • German
 • Internation Law

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: