drs. Tim van der Meer Partner

Tim van der Meer drs. Marktlink

Achtergrond & ervaring

  • Marktlink (sinds 2002)
  • Bedrijfskunde (Business Universiteit Nyenrode,2001)
  • HEAO, Small Business Management (1999).

Over Tim

Tim van der Meer studeerde Bedrijfskunde aan de Business Universiteit Nyenrode en trad in 2002 in dienst bij Marktlink. Als respectievelijk consultant, manager, partner en kantoorleider van de vestiging Amsterdam is Tim inmiddels betrokken geweest bij vele tientallen aan- en verkooptransacties.

Tim is Chairman van de M&A Practice Group binnen Geneva Group International. Dit internationale netwerk geeft opdrachtgevers van Marktlink eenvoudig toegang tot kopers, verkopers en specifieke expertise in bijna 50 landen wereldwijd. Tim is tevens gastdocent voor het vak ‘Mergers & Acquisitions’ op Universiteit Nyenrode.

Tims link met Marktlink

“Ondernemers behoren tot een bepaalde bloedgroep. Vaak hebben ze een wat andere kijk op zaken, steken hun mening niet onder stoelen of banken en zijn meer bereid dan de meeste mensen om (gecalculeerde) risico’s te nemen. Een ondernemer wil zaken in beweging zetten en  creëert daarmee toegevoegde waarde en  werkgelegenheid. Soms op regionale schaal, soms op wereldniveau. De aan- of verkoop van een onderneming is een van de belangrijke momenten in de carrière van een ondernemer. Samen met succesvolle ondernemers mooie transacties bedenken en die in intensieve en soms heftige trajecten ten uitvoer brengen, dat is wat ik dagelijks mag doen. Ik ben enorm gelukkig dat Marktlink in de loop van de jaren in staat is geweest om haar doelgroep ervan te kunnen overtuigen dat we voor onze opdrachtgevers van enorme toegevoegde waarde kunnen zijn in dit soort trajecten. En tenminste even gelukkig dat we er in de afgelopen jaren in zijn geslaagd om ondernemende, slimme en gedreven vakidioten aan te trekken die willen meebouwen aan ons mooie adviesbedrijf”

E-mailadres: t.vandermeer@marktlink.nl

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: