Werkwijze

Werkwijze Marktlink Fusies & Overnames; we gaan altijd voor de beste deal! Door de jaren heen hebben we geleerd om anders en vooral kritischer naar de waarde van een bedrijf te kijken.

Waardering bedrijf

Bij waardering van een bedrijf gaat het om de verwachting voor de toekomst. Hoe komen de geldstromen tot stand? En wat is het risico dat hierbij hoort? In een waardering gaat het om de verwachte toekomstige geldstromen. Met name voor innovatieve groeiende bedrijven is dit belangrijk. Uiteraard nemen we ook de mogelijke toekomstige veranderingen in de omgeving van het bedrijf mee in onze werkwijze.

Onafhankelijk kantoor

Waardering is slechts onderdeel van de dienstverlening van Marktlink Fusies & Overnames, dat overnames begeleidt van het eerste moment dat bedrijfsoverdracht bij de ondernemer speelt tot en met de gang naar de notaris. Het kantoor heeft ook juristen in huis, dus kan echt het hele overnametraject begeleiden. Marktlink treedt op voor zowel verkopende als kopende partijen.

De beste partij

Het liefst zitten we in een vroeg stadium met de verkopende partij aan tafel, zodat we een ondernemer nog kunnen helpen bij het voorbereiden van de verkoop en helpen bij het in kaart brengen van de waarde vermeerderende factoren in de onderneming. Wij gaan de markt op en zoeken de beste partij erbij, iemand die echt de waarde van het bedrijf ziet.

De beste deal

We willen de beste deal uit de markt halen. Een duidelijk informatiememorandum op basis van een goede analyse van het bedrijf en de markt is hierbij erg belangrijk. Niet alleen naar het verleden, maar juist ook naar de toekomst kijkend. De koper het verhaal zien en begrijpen. Er moet een klik zijn; van beide kanten het vertrouwen dat het goed gaat komen.

Onderhandeling

Deals komen tot stand op basis van een onderhandeling. Een bedrijfswaardering vormt vaak de leidraad voor een overnameproces, op de markt komt een prijs tot stand. Bij een echtscheiding of een conflict tussen aandeelhouders kunt u vaak niet de markt op. In onze ogen zou de verkoopstrategie overigens onderdeel moeten zijn van het ondernemersplan.

Persoonlijk aspect

Als het gaat om de waardering kijkt Marktlink Fusies & Overnames, naast de onderneming, ook naar de ondernemer en zijn kwaliteiten. Dit persoonlijke aspect nemen wij mee in alle trajecten die we van A tot Z beheren. Door deze werkwijze hopen wij u het best van dienst te zijn.

De slagingskans is bij ons niet voor niets 95%.

Recensies | Wat onze klanten over ons vertellen

Bedrijf verkopen of bedrijf kopen via Marktlink Fusies en Overnames

Bedrijf verkopen

Bedrijf verkopen? Dit is vaak een eenmalige operatie met een aanzienlijke impact. De verkoop vereist voorbereiding, deskundigheid en ervaring. Niet alleen op financieel, juridisch en interpersoonlijk vlak, maar ook als initiator, begeleider en bewaker van het verkoopproces. Marktlink Fusies & Overnames helpt u hier graag van A tot Z bij. Met vele honderden verkooptransacties en 20 jaar ervaring kennen wij als geen ander alle haken, ogen en hobbels die u tegen kunt komen bij de verkoop van uw bedrijf. Maar wij kennen ook de succesfactoren waarmee we het beste resultaat weten te realiseren bij de overname van een bedrijf. Doe de test en ontdek of uw bedrijf klaar is voor verkoop.

Bedrijf kopen

Bedrijf kopen? Of zoekt u een onderneming waarin u een deel van uw vermogen kunt investeren? Indien uw autonome groei stagneert of niet voldoende is, kunt u uw doelstellingen behalen middels het kopen van een andere onderneming. Samen met u bepalen en concretiseren wij uw acquisitiestrategie. In welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed? Samen met u maken wij van Marktlink Fusies & Overnames een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan, waarbij wij u informeren en adviseren over bedrijven die te koop staan.

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames is in 1996 opgericht en werkt landelijk vanuit de vestigingen Amsterdam, Deventer, Gouda en 's-Hertogenbosch. De partners en projectleiders van ons bedrijf hebben gezamenlijk tientallen jaren ervaring met het begeleiden en adviseren van ondernemers bij fusies, overnames, waardebepalingen, buy in- en buy out-trajecten in vele branches. Als specialist begeleiden wij op onafhankelijke en discrete wijze overnames. Wij opereren zowel voor verkopers als kopers in de markt waarvoor het gehele traject van eerste oriëntatie tot en met de overdracht bij de notaris verzorgd wordt. Daarnaast treden we op als adviseur voor waardebepalingen en financieringen.

Fusies en overnames

Marktlink Fusies & Overnames begeleidt ondernemers bij fusies, overnames, waarderingen, financieringen, herstructureringen, opvolgingsvraagstukken en conflictbemiddeling. Onze klanten zochten onder meer op: